SIA JOKAS DEVELOPMENTS
Anglijā dzimušais latvietis Džons Brauns vīna gatavošanas noslēpumus ir apguvis no savas māmiņas Erikas Brauns, kura pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados gatavoja vīnus no dārza ogām Anglijā, izmantojot tur tradicionālas receptes.
Pēc atgriešanās vecāku Dzimtenē, 2000. gadā Džons sāka gatavot vīnu Limbažu novada „Jokās”. No hobija vīna darīšana kļuvusi par biznesu – 2006. gadā vīndaris sāka piedāvāt vīna degustācijas, bet 2010. gadā ieguva licenci tirdzniecībai.
“Jokas” izceļas ar netradicionālu izejvielu izmantošanu - te rūgst ne tikai ābolu, upeņu, balto un sarkano jāņogu, ērkšķogu, melleņu, dzērveņu, lāceņu, rudens aveņu, kazeņu, pīlādžu, un cidoniju vīni, bet arī ozollapu un biešu vīni no pašu dārza vai tuvējo mežu un purvu bagātībām. Visi pussaldie un saldie vīni izdodas lieliski, bet vislabākos sausos vīnus var pagatavot no āboliem, ozollapām, un mellenēm. Tos labprāt bauda arī cilvēki, kas citkārt atzīst, ka nav vīna mīļotāji.
Ja vēlies zināt, kā “Jokās” top īpaši garšīgie un aromātiskie vīni, piesaki degustāciju!
Kamēr malkosi vīnus no „Joku” mājas pagraba, vīndaris Džons Brauns Tev pastāstīs, kā tie gatavoti.
Moto: ""Jokās" gatavo vīnu laimīgiem cilvēkiem. Palutini sevi un mīļos, izmantojot vīna darītavas „Jokas” piedāvātās iespējas!"
Vīnus var iegādāties uz vietas saimniecībā, iepriekš piesakoties, kā arī dažādos tirdziņos Limbažos, Skultē, Valmierā.
Pieejamie produkti
Aroniju vīns
Pussalds- aronijas ogu rūgtumu līdzsvaro cukuri.
Balto jāņogu vīns
Pussalds - baltvīns ar sarkanvīna garša bagātību.
Biešu vīns
Salds – šis pārsteidzošais šerija tipa vīns tiešām ir gatavots no bietēm!
Cidoniju vīns
Pussalds– Atsvaidzinošs baltvīns ar unikālu cidoniju garšu.
Dzērveņu vīns
Pussalds – aromātisks vīns ar piesātinātu dzērveņu garšu, rudenīgu aromātu un klasiski skaistu krāsu.
Ērkšķogu vīns
Pussalds – apvieno bagātīgu aromātu un izsmalcinātu maigas garšas buķeti ar īsteni latvisku vienkāršību.
Īpašais sarkanvīns
Pussalds – šī vīna pagatavošanai izmantotas septiņas dažādas ogas , piešķirot tai bagātīgu, sarežģītu garšu.
Īpašais sausais vīns
Šī vīna pagatavošanai izmantotas septiņas dažādās ogas, piešķir tai bagātīgu, sarežģītu garšu, kas sausajam vīnam ir vēl svarīgāk.
Kazeņu vīns
Pussalds – portvīna stilā vīns ar neparastu un bagātīgu garšu, ļoti piesātināta krāsa.
Ozollapu vīns
Sauss vai pussalds – pavasara svaigums, dabas spēks un bagātīgs aromāts.
Pīlādžu vīns
Pussalds – baltvīns ar specifisko pīlādžu rūgtumu.
Rudens aveņu vīns
Pussalds - nepārspējami aromātiskais vīns ar savu piesātināto krāsu un garšu buķeti būs lielisks papildinājums gan romantiskām vakariņām, gan sirsnīgām sarunām ar tuvajiem.
Upeņu vīns
Salds- nepārspējami aromātiskais vīns ar savu piesātināto krāsu un garšu buķeti ir lielisks papildinājums Tavai ziemas pēcpusdienai.
Upeņu un dzērveņu vīns
Pussalds – apvieno bagātīgu aromātu un izsmalcinātu garšas buķeti ar īsteni latvisku vienkāršību. Ideāls papildinājums Tavām svētdienas pusdienām.
Upeņu un jāņogu vīns
Pussalds - vienmēr aktuālā klasika, kurā izcili sabalansēta upeņu un jāņogu garša, ārkārtīgi skaista krāsa. - svaigais un atspirdzinošais vīns ir lielisks gan solo, gan duetā ar ēdienu.
Zileņu vīns
Salds - Bieži sajaucot ar mellenēm, zilenēm ir spēcīga, ļoti specifiska garša, kas padara šo vīnu unikālu. Vīndaris uzskata, ka tas ir vienīgais komerciāli pieejamais zileņu vīns Latvijā.
